De 4 tårne

De 4 tårne: H.C. Andersen, Historien, Havet, og Haven.

En fortælling, som rammer gæsterne i hjertet. En historie, der skaber et fælles fundament for at udvikle Fyn som destination. Et udtryk, som både er så skarpt, at det gør en forskel – og så bredt, at alle,der vil, kan gå ind i vores fabelagtige rum og gøre det til sit eget. Stenen er lagt. Retningen peget ud. Gå med og lad os sammen udvikle Eventyret Fyn.

DE FIRE TÅRNE

H.C. Andersen

H.C. Andersen er måske det smukkeste tårn af dem alle. Ja, det er så smukt, at man taler om det verden over. Tårnet er fyldt med eventyr af den pureste karat. Eventyr til børn. Den, der gæster tårnet, kan lege sig direkte ind i eventyrerne. Blandt andet i Fyrtøjet. Som aktør kan du gå ind i tårnet og hente inspiration, der når ud over alle grænser. Odense Zoo har blandt andet taget udgangspunkt i Eventyret Nattergalen til en ny kinesiske afdeling. Ikke for at genfortælle selve eventyret, men for at vise, at Nattergalens pointe er nøjagtig lige så aktuel og gyldig i dag, som første gang historien blev fortalt. Lige så gammelt og smukt, som tårnet er, lige så ungt og vitalt er indholdet.

Historien

Historien har vi døbt det næste tårn. Historien, som altid er nærværende i Eventyret Fyn. Det er den i form af slotte og herregårde, i flotte og formidlende museer, ved udstillinger af fynsk kunst, på gader og stræder i hver en by. Når Historien er bedst involverer den gæsterne og får dem til at se fortiden med andre øjne – og nutiden med nye briller. Dermed bliver Historien til indbegrebet af vores eventyr. En rejse, du tager del i, og som gør dig klogere. Hvilket igen er opskriften på enhver god fortælling. Som når du tager med en tur ind i Kongens Fadebur og lever dig ind i middelalderlivet ved hoffet i Nyborg.

Havet

Det næste tårn i Eventyret Fyn er Havet. Blåt og flot. I evig flyden. Og dog det stærkeste af alle. Intet kan modstå de kræfter, tårnet rummer. Vi drages mod det. Tårnet slår sine arme om os. Havet er grænsen, hvor Fyn forsvinder, og resten af verden dukker op. Her kan du nyde livet på en sommerdag. Og rense din sjæl med en vinterstorm i ryggen. En legetumleplads for børn og barnlige sjæle. Et ø-hav i verdensklasse med surfing, dykning og lange ture i havkajak. En eventyrlig ramme for et luksuriøst sommerkrydstogt. Eller ø-hop for hele familien. Her kan du hente utallige historier. Både til det gode liv. Og til leg, sjov og læring.

Haven

Haven Det grønne tårn i historien hedder Haven. Her finder du skov, bakker, marker, eng og dale. Det grønne tårn er rundt og gavmildt. Det spiller op til aktiv leg året rundt. Det kan foregå i myrehøjde. Men du kan også mærke suget fra klatrestier i trætophøjde. Haven kan indtages til hest, på en hidsig mountainbike, i vandrestøvler, i bil. Kom bare og nyd det hele. En særlig del af Haven er reserveret til maven. Fyn er Danmarks køkkenhave. Og det kulinariske Fyn er et eventyr for sig. 13, 14 eller 15 mikrobryggerier. Gårdbutikker. Restauranter fra kyst til kyst. Kokke med mod, mening og smagsløg er klar. Med fem sanser kan de tage dig med på en rejse, du ikke anede var mulig.

Moderne Magi

Eventyret Fyn er ikke nostalgisk, romantisk eller tilbageskuende men har fokus på magi og modernitet. En fortælling, som rammer gæsterne i hjertet. En historie, der skaber et fælles fundament for at udvikle Fyn som destination.

Moderne Magi Eventyret Fyn

VORES FORTÆLLER-RUM

Indsatsen går ikke ud på at få alle aktører til at gøre det samme. Tværtimod. Men vi skal være enige om at spille på samme bane og dyrke samme grundfortælling. Vi skal udvikle os i en samordnet mangfoldighed. Det gælder heller ikke om at smøre et tyndt lag H.C. Andersen ud over hele Fyn. Fri os for Eventyr-menuer og Tommelise-is.

Vi skal ville noget med Eventyret Fyn. Sætte noget på og i spil. Det handler om, hvad vi gør. Ikke hvad vi siger. Det drejer sig om autenticitet og faktiske oplevelser langt mere end forkromede kampagner og logoræs. Den samordnede mangfoldighed sikrer vi, hvis vi er enige om en generøs og åben fortolkning af, hvad der skal til, for at vi kan sige, at vores gæster oplever Eventyret Fyn.

Det handler vores rammefortælling om. Hovedpointen er, at vi tager vores gæster med på en rejse, som bevæger noget i dem. Alle eventyrlige oplevelser skal have et element, som man vil fortælle videre om, når man kommer hjem.

For at beskrive det, har vi skabt en rammefortælling som en basrytme for vores udvikling. Den bliver konkretiseret i de fire tårne, som samler oplevelserne på Fyn:

DIN ROLLE

Når du vil tage del i Eventyret Fyn, skal du se dit tilbud som en oplevelsesrejse, du giver til din gæst. Rejsen skal betyde noget for gæsten. Den skal flytte noget. Gæsten skal bevæges. Han eller hun skal have noget med hjem! Får han eller hun det, og giver gæstens historie lyst til at komme tilbage, har du nået dit mål. Så er du med til at skabe Eventyret Fyn.

Find dit eget eventyr. Start med at se på dig selv med dine kernegæsters øjne. Og spørg så: Hvilket eventyr kan dine gæster skabe, når de besøger dig? Hvad vil bevæge dem i en grad, så de vil længes efter at komme tilbage? Hvad vil de skrive hjem om? Hvilket eventyr vil de lave om dig og dit og dele på facebook?

Fra finurlighed til fyrtårn

Fyn er fyldt med små finurligheder, som kan lokke fynboer ud en søndag for at gå en tur eller drikke en kop kaffe. Men de kan ikke få folk fra Vejle eller Korsør til at starte bilen. Løsningen er at samle finurlighederne og skabe små fyrtårne.

Det er muligt at starte med en lille bitte brik – bygge den ene finurlighed sammen med næste for dermed at skabe et fyrtårn med stærk appel og attraktionskraft. Vi skal bare arbejde sammen. Så kom ud af boksen.

Model

 Hent Brand- og Designguide her (pdf)

Destination Fyn