Guides og publikationer

Her finder du relevante udgivelser og guides, der har til formål at inspirere og hjælpe i planlægningen af dine kommende tiltag og aktiviteter.

Viden om cykelturismeViden om dansk cykelturisme

Foreningen for dansk cykelturisme var samlet en aktuel oversigt over rapporter og analyser omkring cykelturisme i Danmark og Tyskland, samt Læs bl.a. 

  • Årsrapporten 2016 fra ekspertgruppen for Cykelturisme
  • Erfaringer og anbefalinger fra cykelturismeprojektet Powered by Cycling: Panorama
  • ADFC Radreiseanalyse 2016
  • Den nationale cykelstrategi: Danmark - op på cyklen
  • Friluftslivets nationaløkonomiske fodaftryk

En af de vigtigste pointer i årsrapporten er, at Danmark som førende cykelnation har et godt udgangspunkt for at tiltrække flere cykelturister til landet. Men for at realisere potentialet skal flere hjul rulle i samme retning.

Den nationale cykelstrategi peger bl.a. på, at cyklen skal kunne bruges som et redskab til naturoplevelser og fritidsaktiviteter.

Friluftslivets nationaløkonomiske fodaftryk viste, at danskernes samlede forbrug på cykling og mountainbike-aktiviteter (inkl. udstyr) i Danmark (2013) var ca. 5,6 mia. kr., svarende til 4.174 fuldtidsjob.

Læs mere her: Dansk cykelturisme - Viden om cykling

Fyn skal forberede sig på en mere spredt og længere turistsæson

I de kommende år udvides tyskernes sommerferieperiode fra de i dag ca. 70 dage til 90 dage i 2018, hvilket betyder en mere spredt og længere turistsæson, som Fyn skal forberede sig på i planlægningen af næste års turismesæson.

Feriekalenderen kan ses her: Ferieperiode nærmarkeder
www.schulferien.org/schulferien_2017.html

Vi du se hvornår gæster fra nærmarkederne holder ferie? 
Klik her for at se ferieplan for Tyskland (fordelt på Bundesländer), Norge, Holland, Sverige og Storbritannien (2015-2017).

 

Turistundersøgelse Fyn og Øerne 2015Turistundersøgelse Fyn og Øerne 2015

Dyk ned i de dugfriske data indsamlet på Fyn over sommeren 2015 og bliv klogere på hvor turisterne på Fyn kommer fra, hvordan de finder inspiration til en ferie på Fyn, hvilke aktiviteter de benytter og søger på deres ferie på Fyn og hvor tilfredse de er med ferien på Fyn!

Læs turistundersøgelsen Fyn og Øerne 2015 her

 

Turistundersøgelsen Fyn 2014Turistundersøgelsen Fyn 2014

VisitDenmark har i 2014 indsamlet data fra turister i Danmark. I denne rapport kan du se et udtræk, der giver et billede af turisterne på Fyn. 

Læs turistundersøgelsen Fyn 2014 her

 

 

Huang-ying – få nøglen til godt værtskab på kinesisk Huang-ying rapport
Et stigende antal kinesiske turister finder vej til Danmark og til Fyn.

Oplevelsernes Academy har lavet en guide til alle, som er i direkte eller indirekte kinesiske turister – og som gerne vil vil byde dem velkommen med godt værtsskab på kinesisk. 

Link til Huang-ying rapport (pdf) 

 


Fyn gennem kinesiske briller Værtskab på kinesisk
Er de fynske virksomheder klar til kinesiske turister?

Læs om kinesiske turisters rejseadfærd, motiver og forventninger og se gennemgangen af udvalgte overnatningssteder og attraktioner – set med kinesiske øjne. 

Værtskab på kinesisk - Fyn gennem kinesiske briller (pdf)