And the winner is … Årets Cykelturismeløsning 2017 går til Kildemoes og Destination Fyn Klyngen

Onsdag 10. maj 2017

Bike Island får national anerkendelse: Destination Fyn Klyngen og Kildemoes vinder prisen for Årets Cykelturismeløsning i forbindelse med åbningen af Den nationale cykelkonference 2017 i Esbjerg, der arrangeres af Vejdirektoratet.

Det er udviklingen af det såkaldte Fyn-Cykel koncept, som via leasing sikrer kvalitetscykler til de fynske cykelturister, der gør, at Destination Fyn Klyngen og Kildemoes i skarp konkurrence med andre cykelturismeløsninger vinder den fornemme hæder.

Fyn-Cykel konceptet indebærer et samarbejde mellem Kildemoes og Fri BikeShop om at lease eller udleje cyklerne ud til overnatningssteder, attraktioner, turoperatører mv. Det er første gang i Danmark, at udlejning af cykler fungerer som en leasingforretning mellem producent og forhandlere. Samarbejdet udvides i 2018 med en specieldesignet cykel til de fynske turister.

Vinderen blev udvalgt af Ekspertgruppen for Cykelturisme, som især lagde vægt på, at konceptet Fyn-Cyklen sikrer turister adgang til leje af ens kvalitetscykler i hele regionen samt, at konceptet indgår i en større satsning på at udvikle Fyn, Langeland og Ærø til Nordeuropas bedste cykelferiedestination. Ekspertgruppen består af repræsentanter for Vejdirektoratet, Københavns Universitet, VisitDenmark, KL, RUC, Dansk Kyst - og Naturturisme, Dansk Cykelturisme samt Cyklistforbundet.

-Det sydfynske Øhav med bølgende landskaber, overkommelige bakker og mange små idylliske landsbyer giver gode cykelafstande mellem byer, seværdigheder og overnatningssteder. Og Destination Fyn Klyngen satser stærkt på at udvikle Fyn, Langeland og Ærø til Nordeuropas bedste cykelferiedestination ved at tilbyde udlejningscykler af høj kvalitet både inden for kvalitetscykler til cykelferie og elcykler. Det er et initiativ, som har stort potentiale for at tiltrække flere cykelturister til eventyrøen Fyn,” siger Marianne Foldberg Steffensen, formanden for Ekspertgruppen for Cykelturisme.

 -Vi bliver naturligvis utrolig glade, når eksperter og branchen anerkender vores koncept. Vi arbejder benhårdt på at etablere en sammenhængskraft på internationalt niveau og Fyn-Cykel konceptet er blot en af de vigtige byggesten, som vi er i gang med at udvikle for at få Bike Island 2020 helt op at flyve, siger Anne Høyby, forretningsudvikler i Destination Fyn Klyngen.

-Vi er virkelig stolte over at få den anerkendelse fra Ekspertgruppen for Cykelturisme, siger Flemming Chrone Rasmussen, direktør Kildemoes A/S. Vi skal have gjort Fyn til cykelmekka og med Fyn-Cykel konceptet er vi godt på vej. Konceptet er ikke set før, og vi kan via den særlige leasingmodel give turisterne en kvalitetsoplevelse, når de kommer til Fyn, siger Flemming Chrone Rasmussen. Læs Vejdirektoratets pressemeddelelse. 

På billedet ses fra Venstre Marianne Foldberg Steffensen  -Vejdirektoratet, Anne Højby - Destination Fyn Klyngen, Martin Petersen Kildemoes og Mette Dam Mikkelsen Vejdirektoratet.

Læs mere om samme emne