Bike Island 2020 bliver største turismesatsning til dato

Onsdag 19. april 2017
Destination Fyn Klyngen har igangsat deres største turismesatsning til dato, Bike Island 2020, som skal gøre Fyn, Langeland og Ærø til Nordeuropas førende cykelferiedestination. Ambitionen er at skabe en meromsætning på cykelturisme på 200 millioner kroner svarende til knap 250 job fordelt på Fyn og øerne.

Fyn, Ærø og Langeland (herefter: Fyn) emmer af ”Det gode liv”. Området er som ”Nordens Toscana” – her er flot natur, tæthed til havet, hyggelige købstader, gastronomi i topklasse, vingårde og chokoladeproducenter, 123 slotte og herregårde, unik kulturhistorie, H. C. Andersens fødeø, kunstmuseer og smukke haver.

Og netop ”Det gode liv” er hvad Bike Island 2020 har til formål at koble med den massive vækst, der i disse år ses i cykelturisme. Satsningen giver en unik mulighed for at tiltrække nye grupper af livsnydende cykelturister, der ønsker en rundrejse, og som efterspørger autentiske oplevelser og stiller krav til servicefacilitetsniveauet.

Amitionen er at gøre Fyn, Langeland og Ærø til Nordeuropas mest attraktive cykelferiedestination fra 2020 – og herefter gennem cykelturismen generere en øget turismeomsætning på 200 mio. kr. pr. år, eller hvad der svarer til 244 jobs fordelt på hele Fyn.

Forudsætningen for at indfri ambitionen er et strategisk og markedsorienteret offentligt-privat fynsk partnerskab, der tager sigte på at skabe en konkurrencedygtig infrastruktur, d.v.s. cykelferie-faciliteter og sammenhængskraft på et internationalt niveau, og en efterfølgende målrettet kendskabs-opbygning og tiltrækningsindsats. 

Læs mere om Bike Island 2020 her.

 

Læs mere om samme emne