Food tours skal trække flere turister til Fyn og ud til producenterne

Tirsdag 21. februar 2017
Fra sommersæsonen 2017 kan madinteresserede lokale og turister komme med på arrangerede kulinariske ture på Fyn. Turene dækker store dele af Fyn, og deltagerne vil bl.a. kunne opleve de bedste fynske bryggerier, vingårde, destillerier og gårdbutikker samtidig med, at de kan nyde det smukke, fynske landskab fra bussen.

Interessen for lokale smagsoplevelser er stor, og på Fyn har vi mange lokale fødevareproducenter, der tilbyder besøgende en eller flere unikke fødevareoplevelser. Derfor har Food Fyn i samarbejde med de fynske producenter og Nyborg Rejser nu gjort det muligt for madinteresserede at tage del i de mange fødevareoplevelser der er rundt om på Fyn.

De fleste af turene starter i Odense og vil typisk bestå af 2-3 besøgsteder, hvor deltagerne kan smage de fynske specialiteter, få indsigt i produktionen og snakke med producenten bag. 

Turene, der tager turisterne med til både Assens, Nyborg, Faaborg-Midtfyn, Svendborg og Odense Kommune, er del af en større vækststrategi, der skal skabe meromsætning for de mange fynske producenter og et generelt øget kendskab til de mange gode kvalitetsprodukter,der laves på Fyn.

Det er i øjeblikket muligt at booke 5 forskellige food tours:

Den sydfynske øltur
Smag dig igennem unikke, fynske øl og besøg de 3 sydfynske mikrobryggerier Gundestrup Mejeri og Bryghus, Ø-Bryg og Kunstbryggeriet Far & Søn. Turen inkluderer bustransport fra Svendborg, rundvisninger, smagninger og tapas.

Pølsekursus og ølsmagning
Lær at lave saftige, økologiske grillpølser hos den økologiske Gårdbutik Bodebjerg og smag på anderledes og eksperimenterende øl fra Kunstbryggeriet Far & Søn. 

Fynsk smagstur - ost, vin og asparges
Bliv klogere på de fynske specialiteter, når vi besøger Landmejeriet Sinai, Langedil Vin og aspargeslandbruget Knabegaarden.

Destilleritur på Fyn
Besøg de 3 fynske destillerier Aqua Vitae, Mosgaard Whisky og Nyborg Destilleri og smag dig igennem en verden af whisky, gin, rom og frugtbrændevin. 

Øltur på Fyn
Fyn er kendt for sine mange mikrobryggerier og prisvindende specialøl. Nu har du chancen for at møde de dygtige brygmestre og smage på unikke øl fra Midtfyns Bryghus, Refsvindinge Malteri og Bryggeriet Flakhaven. 

Læs mere om samme emne