Ny cykelrute i international topklasse er en realitet

Onsdag 21. december 2016
Den nye nationale cykelrute N8 -også kaldet Østersøruten – er nu en realitet. En bevilling fra Vejdirektoratet sikrer i løbet af foråret 2017 en ensartet skiltning, så ruten er klar til sommerens cykelturister.

Den 900 km. lange skiltede rute løber som et 8-tal gennem 17 danske kommuner og har Fyn godt placeret i smørhullet mellem den vestlige og østlige del af ruten.

-Østersøruten har potentialet til at blive en cykelrute i international topklasse, siger Jesper Pørksen, som er sekretariatsleder i Dansk Cykelturisme. Den forbinder Syddanmark på tværs og rummer en række af de bedste oplevelser, Danmark har at byde på. En lang og ensartet skiltet rute kan virkelig være med til at sætte fokus på et område og en regions potentiale som cykeldestination og være med til at tiltrække nye cykelturister til området. Fyn ligger strategisk godt placeret mellem den vestlige og østlige del af ruten. Og Svendborg har som 8-tallets knudepunkt et stort potentiale, hvis Fyn formår at gribe mulighederne. Næste skridt bliver derfor at få set på, hvordan Fyn og Øerne kan optimere sit cykelprodukt med udgangspunkt i Østersøruten, siger Jesper Pørksen.

Se pressemeddelelse fra Transport-, bolig- og byggeministeriet 

Læs mere om samme emne