Robotter og automation skaber jobs til hele Fyn

Onsdag 08. marts 2017
Fynboer fra hele øen nyder godt af robot- og automationsvirksomhedernes vækst og udvikling. Nye tal fra klyngeorganisationen Odense Robotics viser, at industrien trods sin høje koncentration i og omkring Odense trækker medarbejdere fra hele Fyn. Mere end 2300 fynboer er nu ansat i den boomende industri, hvilket er 18% flere end i 2015.

For nylig kunne vi fortælle, at succesen i den fremadstormende robot- og automationsindustri i og omkring Odense spreder sig som ringe i vandet til laget af mere end 115 fynske underleverandører fordelt på Fyn og øerne. Helt nye tal og et nyt oversigtskort fra Odense Robotics, der er den del af Udvikling Fyn, viser, at det samme gør sig gældende, når man ser på, hvor de ansatte i industrien er bosat. 90% af industriens 2600* ansatte er bosat i 9 af Fyn og Øernes 10 kommuner og kun 10% pendler fra andre dele af landet.

For Svendborg-borgmester Lars-Erik Hornemann er tallene gode nyheder. I dag er 9% af robotindustriens 2600 medarbejdere bosat i Svendborg Kommune.

- Som borgmester er det særligt positivt, at vi nu har tal på, hvordan robotklyngens udvikling og vækst smitter af og skaber nye arbejdspladser på hele Fyn – og ikke kun i og omkring Odense, som man kunne have en formodning om. Vi har nu et yderligere stærkt grundlag, der bekræfter, hvorfor det er så vigtigt, at vi på tværs af kommunegrænser samarbejder om at understøtte de erhverv og industrier, der kan skabe de arbejdspladser, som hele Fyn har brug for - uanset hvor virksomhederne er placeret.

Brug for stadig flere 

At fremgang hos klyngevirksomhederne skaber arbejdspladser på hele Fyn overrasker ikke virksomhederne. Hos Cabinplant i Hårby, der producerer skræddersyet produktionsudstyr til fødevareindustrien har man, alene i 2016, ansat 30 nye medarbejdere til produktion-, udvikling-, salg- og marketingjobs. De fleste nyansatte kommer fra alle hjørner af Fyn. HR-direktør Hanne Nielsen fra Cabinplant fortæller: 

- Vi er hele tiden på jagt efter de gode hoveder og hænder. For os handler det om, at finde de rette kandidater. I dag rekrutterer vi fra hele Fyn, men med den efterspørgsel branchen forudser, betyder det, at vi også skal være i stand til at tiltrække kvalificeret arbejdskraft fra resten af Danmark. 

Manglen på medarbejdere til den fynske robot- og automationsindustri er ved at være en kendt udfordring. For nylig offentliggjorde Odense Robotics tal, der forudser, at den fynske robot- og automationsvirksomheder kommer til at efterspørge op til 60% flere ansatte end i 2016.

- Vi er hele tiden nødt til at være åbne over for innovative måder at tiltrække den nødvendige arbejdskraft på. Derfor er vi også gået med i ét af de nye initiativer i klyngen, hvor ledige og faglærte opkvalificeres til at varetage jobs i robot- og automationsbranchen, slutter Hanne Nielsen.

Odense Robotics Academy er en platform for en række fælles rekrutterings- og tiltrækningsinitiativer i og udenfor Danmark; ét af dem er det første forløb med opkvalificering af ledige og faglærte, som blev lanceret i januar 2017. Ét andet tiltag er Odense Robotics Jobbank - den fælles jobportal for alle opslåede stillinger i robotklyngens virksomheder. Pt. har jobbanken 47 jobopslag. 

Kontakt:

Borgmester Svendborg , Lars Erik Horneman, tlf 30 17 51 00

Hanne Nielsen, HR-chef, Cabinplant, tlf  60 29 37 61

Mikkel Christoffersen, forretningschef, Odense Robotics –  30 12 06 97

 

Læs mere om samme emne