PostNord Danmark Rundt 2017

Når Danmarks største cykelløb PostNord Danmark Rundt afvikles midt i september, suser feltets ryttere igennem intet mindre end seks fynske kommuner.

Vi fynboer får masser af muligheder for at se fantastisk cykelløb, når feltet fra Danmarks største cykelløb lægger vejen forbi seks fynske kommuner d. 13. og 14. september. Her får både Svendborg og Otterup status som startbyer, og i Odense kan fynboerne samles til målfest ved Fruens Bøge, når den 185 km lange rene fynske etape sætter slutspurten ind allerede på løbets 2. dag d. 13. september. Selv siger løbsdirektør i PostNord Danmark Rundt Jesper Worre:

”Fyn har det bedste cykelterræn, og der er utrolig mange flotte steder, hvor det er oplagt at lade PostNordDanmark Rundt-feltet passere forbi. Sidste år havde vi flotte TV-billeder fra Storebæltsbroen og Nyborg. I år bliver det især det sydfynske cykelterræn, vi får lov at vise frem på 2. etape og det nordvestfynske på 3. etape. Og jeg er sikker på, at såvel ryttere som tv-seere vil være begejstrede for den flotte og mange steder kystnære rute, vi har lagt for de to etaper”.

By- og kulturrådmand i Odense og næstformand i Sport Event Fyn Jane Jegind udtaler i forlængelse: "Den store rolle Fyn spiller i næste års PostNord Danmark Rundt passer rigtig godt ind i vores satsning på Fyn som både international cykelsportsdestination og hotspot for cykelferie. En stærk sidegevinst ved en event som denne er nemlig, at den understøtter Destination Fyn Klyngens arbejde med at udvikle og positionere Fyn som Nordeuropas førende cykelferiedestination".

Hvor og hvornår?

Svendborg, Odense, Nordfyn, Faaborg Midtfyn, Nyborg og Middelfart Kommune er de seks fynske kommuner, som feltet kommer til at passere i dette års PostNord Danmark Rundt. Se datoerne for de fem etaper nedenfor, og læs mere om ruterne her.  

  • 12. september 1. etape: Frederiksberg – Kalundborg 175 km
  • 13. september 2. etape: Svendborg – Odense 185 km
  • 14. september 3. etape: Otterup – Vejle 180 km
  • 15. september 4. etape: Enkeltstart Randers 20,5 km
  • 16. september 5. etape: Ebeltoft – Aarhus 200 km

Læs mere om samme emne