Fyen Rundt 2017

Når cykelløbet Fyen Rundt afholdes lørdag den 10. juni, er det 107. gang, at de fynske landeveje indtages af elite- og motionsryttere.

Fyen Rundt er en årligt tilbagevendende sportevent i vores eventportefølje, som tiltrækker over 2000 deltagere, hvilket gør det til Fyns absolut største motionsløb. Af disse deltagere er det hovedsagligt firma-, familie- og sportshold, som stiller til start ved den legendariske cykelklassiker, hvor motion og sammenhold er i højsædet. Løbet er dog samtidig kendt for sit stærke elitefelt med store danske og udenlandske cykelstjerner, hvor det sidste år var lokale cykelstjerner som Lasse Norman Hansen og Alex Rasmussen, der deltog. Således henvender Fyen Rundt sig både cykelkurve og pladehjul.

Men selvom der er klare normer og traditioner for det klassiske cykelløb, der har eksisteret siden 1894, er det ikke ensbetydende med, at der ikke sker ændringer. Sidste år blev cykelløbet bl.a. ændret fra et søndags- til et lørdagsløb for at skabe en festivalstemning omkring eventen, hvilket vi bygger videre på i år, når cykelløbet fortsat afvikles om lørdagen, men hvor målområdet som noget helt nyt tager form i hjertet af Odense, hvor der vil være en efterfølgende koncert. Således er der dømt fynsk folkefest, når rytterne bliver klappet i mål på en rundstrækning midt i byen, som ender ud i et festligt målområde i Munke Mose. 

Henrik Pabst, salgs- og marketingsansvarlig hos Pro Cycling DK udtaler i den forbindelse:  

”Som cykelløb er Fyen Rundt i en klasse helt for sig selv. Ruterne ude på øen fås ikke smukkere i Danmark og det varierede landskab byder på afvekslende udfordringer for alle deltagere. Lige fra de, der gerne vil teste formen for alvor til de, der kører for motionen og oplevelsens skyld. Ved at lægge afslutningen ind i bymidten får Fyen Rundt en hel ny og anderledes identitet, som alle fynboer kan få uendeligt megen glæde af.”

Læs mere om den folkelige og festlige cykelklassiker her

Læs mere om samme emne