VM i Starbåd 2017

Til sommer kommer verdens bedste sejlere til Sydfyn, når der afvikles verdensmesterskab i Starbåd i de enmastede sejlbåde.

Det var det internationale starbådsforbund ISCYRA, der pegede på Svendborg, nærmere bestemt Troense Bådelaug, som vært for VM i Starbådsklassen i 2017 frem for konkurrenter som Monaco, St. Tropez og Napoli. Beslutningen om værtskabet blev bl.a. truffet på baggrund af Svendborgsunds unikke farvand og ikke mindst pga. Svendborgs erfaring fra tidligere stævner som bl.a. District 13 Championship. Et mesterskab, der har fået sejlere fra bl.a. Polen, Holland og Tyskland til at pege på Troense Bådelaug som VM-arrangør. 

Formanden for Troense Bådelaug Lars Hansen ser frem til eventen:

”Hårdt arbejde og dygtighed har sikret os tildelingen af VM, og det er vi rigtig stolte af. Vi ser frem til, at Troense og hele Svendborg med hoteller og spisesteder kommer til at summe af sejlerliv, når VM løber af stablen. Vi glæder os til at vise vores smukke by og perfekte farvand frem for hele sejlerverdenen - og ikke mindst til at opleve en hidtil uset aktivitet på Lunkebugten”.

Det forventes, at der deltager ca. 100 både fra hele verden, når det går løs med den prestigefyldte kapsejlads i Lunkebugten fra d. 29 juni - 9. juli 2017.

Program 

June 29. through July 1. 2017: Registration and Measurement by appointment

July 1. 2017: Opening ceremony and Practice race

July 2. through July 8. 2017: Racing

July 5. 2017: Lay Day

July 8. 2017: Celebration dinner

July 9. 2017: Reserve Day

Læs mere om verdensmesterskabet her

Læs mere om samme emne